UA-105762165-1

Rolduc  1831 - 1971

 

Rolduc in foto's.

0] Er zijn veel postkaarten van Rolduc verschenen in de loop der tijd; de leerlingen stuurden die naar huis met allerlei leuke boodschappen; hier een selectie
1] Er zijn op internet zeer veel mooie foto's te vinden. Een interessante website is deze over Kerkgebouwen in Limburg  waar ook achtergrondinformatie is te vinden. Een website waar alle glas in loodramen op vermeld staan is deze.

2] Hier een mooie foto van de concha boven het hoofaltaar en de koepel. De foto is ook in hoge resolutie bijgevoegd zodat u kunt inzoomen. De beschrijving uit Rolduc in Woord en Beeld is bijgevoegd. Voor meer foto's zie Rolduc foto verslag; de foto in hoge resolutie ontvingen we van de maker van die site.altaar.zip (7.55MB)
altaar.zip (7.55MB)

foto in hoge resolutie

hfdconcha.pdf (965.55KB)
hfdconcha.pdf (965.55KB)

toelichting


3] M. Delnoij heeft schitterende foto's gemaakt van Rolduc. Ze komen van deze website; u kunt ze daar downloaden en er vervolgens op inzoomen.  De foto van het gewelf is zeer mooi; probeer dat maar eens te zien in de kerk zonder pijn aan uw nek te krijgen. Gebruik wellicht ook het gedenkboek Rolduc in Woord en Beeld van Corten; daarin wordt verteld wat er op de schilderingen allemaal te zien is.